Ανώνυμε ασφαλίτη


"Σύντροφε" ασφαλίτη ανώνυμε Α’
Προβοκάτσια είναι να στέλνεις ξανά ένα κόσμο που ζυμώνεται στους καναπέδες. Προβοκάτσια είναι να παίζεις το παιχνίδι των αφεντικών, που υποτίθεται πολεμάς. Προβοκάτσια είναι σκοτώνεις αθώους. Δειλία είναι να κρύβεσαι πίσω από τα κορμιά δεκάδων χιλιάδων για να σπάσεις μια βιτρίνα και –να το σημειώσω-πάντα με ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ βαριοπούλα. Που στην «έφοδο προς τον ουρανό» δεν είναι μόνο οι τράπεζες, αλλά και τα βιβλιοπωλεία και τα μαγαζάκια όλων εκείνων που χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλά τους στο γαμημένο σύστημα.
Θέλεις να παίξεις για άλλη μια φορά το παιχνίδι «κλέφτες και αστυνόμοι»… Πήγαινε στους δρόμους μόνος ή με τους υπερεπαναστάτες συντρόφους σου και μην αφήσεις κεφάλι μπάτσου στη θέση του. Κάψε, βάλε φωτιά στα όνειρά σου, πέρνα στην άλλη όχθη με το κεφάλι ψηλά, μα όχι με ασπίδες αυτούς που δεν ακολουθούν την δική σου πρακτική. Κι αν ανοίξεις εσύ κι οι όμοιοί σου το δρόμο για ένα άλλο κόσμο χωρίς καταπίεση και αφεντικά, ένα κόσμο που θα κυκλοφορούν οι ιδέες και η φαντασία,  να το ξέρεις πως θα γίνουμε εκατομμύρια. Μα τώρα κάτσε στην άκρη, διάβασε, ακόνισε τη σκέψη σου, σκέψου ότι ο κόσμος θέλει να τα αλλάξει όλα και δεν τον αφήνεις ΕΣΥ, επειδή με τον τρόπο σου υπηρετείς το ΣΥΣΤΗΜΑ. Που ήσουν προχτές για να συμπαρασταθείς στα παιδιά που έπιασαν και βρίσκονταν στα δικαστήρια; Μαλακιζόσουν ή έπαιρνες εντολές από την ΕΥΠ. Που ήσουν χτες που γινόταν η δίκη; Στο ίδιο μέρος για να συντονίσετε τις επόμενες κινήσεις σας. Προχτές μόνο μια κοπέλα βρέθηκε στην Ευελπίδων και ευτυχώς χτες εμφανίστηκαν σαράντα αλληλέγγυοι που πίστευαν στη συντροφικότητα.
Θα σου πω και κάτι άλλο: Μπορεί να καταρριφθεί η συνωμοσία των μυστικών δυνάμεων και να  πιάσουν εσένα και κάποιους άλλους ηλίθιους για τα τρία απανθρακωμένα κορμιά στη Μαρφίν τον περσινό Μάη. Γιατί αν δεν το είχες κάνει , ούτε Μνημόνιο θα πέρναγε ούτε στην άβυσσο θα βρίσκονταν σήμερα οι κολασμένοι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Παίξε λοιπόν το παιχνίδι τους και πέσ’ το φωναχτά: Είμαι προβοκάτορας. Έμμισθος ,αν είσαι επαγγελματίας. Άμισθος, αν είσαι ηλίθιος. Η ρίξε το φταίξιμο στους άλλους  και κάρφωσε το λαό, όπως το συνηθίζεις, λέγοντας «Ζήτω ο προβοκάτορας λαός». Αν δεν το καταλάβεις έγκαιρα τι ακριβώς είσαι , σπάσε το κεφάλι σου με τη βαριοπούλα. Και ζήτα να σου δώσουν καινούργια, όχι μεταχειρισμένη…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τυφλός τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τ’ όμματα ει…»